понедељак, 7. јул 2014.

"Plesom za Srbiju"

   23. juna tekuce godine smo odrzali koncert za ljude ugrozene od poplava, pod nazivom: "Plesom za Srbiju". Posto je vecina nas ovde davalo sve od sebe da pomogne ljudima u nevolji, dosle smo na ideju i da se organizuje humanitarni koncert. Sklopile su se instruktorke skola orijentalnog plesa iz Beograda radi organizacije humanitarca i zajednickim snagama organizovale jedno lepo desavanje. Pored orijentalnog plesa, koji je bio osnova koncerta, publika je imala priliku da vidi i jos po neki ples koji im je izmamio osmeh na lice ili oduzeo dah. Po komentarima, posebnu paznju su privukli Ana i Dusan sa svojim fantasticnim argentinskim tangom. Takodje i Marina sa svojom grupom Vision, ogranak poznatog BIC-a. Saljiva izvedba plesne skole Colors of dance, simpaticna salsa grupe Martinez, tradicionalni Iracki ples u izvedbi Tijane i Dragane, tribal fusion by Nela Tribalica, kao i tribal fusion grupa Vilindar su bili gosti koji su ukrasili ovaj dogadjaj.

   Ovo je koncert gde je spojeno nespojivo i rezultat toga jeste sakupljenih 61 000 dinara koji su uplaceni na racun Vlade Republike Srbije. Mi smo jedan mali delic pomoci koja je ukazana ljudima kojima je ona potrebna, prezadovoljne jer je odziv bio dobar, sto se i pokazalo cifrom koju skupismo. Nije vazno ko je sta uradio, ko je koliko ljudi doveo, ko je koliko gostiju pozvao, ko je koliko i kako plesao. Najvaznije je to da smo uspeli da se sastavimo i zajednickim snagama iznesemo taj koncert cija je svrha bila pomoc ljudima, a ne neko medjusobno dokazivanje.

   Sto se mene tice, uzivala sam deleci scenu sa nekim dragim ljudima i nadam se da se vidimo nekim boljim povodom :)

   Prilazem par mojih slika i snimke da bih prenela delic atmosfere sa koncerta :) Snimci su oni koje sam uspela da nadjem na YouTube :) Uzivajte!






Fan veils by Nina Malika

Crazy drum solo by Amani

Argentinski tango by Ana i Dusan

Leila

Tradicionalni Iracki ples by Tijana i Dragana

Anahata

Nela Tribalica

Impossible by Vision

Aleksandrijski ples by Aleksandra Amani

Sawwah by Nina Malika

   Ovom prilikom se jos jednom zahvaljujem svima koji su se odazvali nasem pozivu, kao i svim gostujucim ucesnicima, fotografu Jovani Lale i snimatelju Bojanu Dancuo.

Do sledeceg kuckanja - veliki pozdrav!

Nina Malika

2 коментара: